משקולות יד, כוס מיץ תפוזים ופירות מונחים מסביב לצלחת פירות חתוכים

5 סיבות שיגרמו לכם להתחיל לאכול יותר חלבונים

19/01/2017

יאיר להב, דיאטן ספורט קליני ופיזיולוגי

אם אתם רוצים להגדיל את מסת השריר, לרזות ולהישאר במשקל החדש לאורך זמן ולשפר את חילוף החומרים - הגבירו את צריכת החלבון.


אנשים אוהבים להתווכח על מידת חשיבותו של החלבון. לגבי הפחמימות אין ויכוח: הן מאתגרות! ריקות ומלאות, אסור לצרוך יותר מידי, אבל גם לא פחות מידי, פחמימות חיוניות בין היתר לתפקוד המוח והגוף זקוק למינימום מסויים לתפקוד יומי. אבל אל תבלבלו אותנו עם העובדות! בעולם המערבי בו הפכה צריכת הפחמימות הריקות לאובססיבית וכך גם המלחמה בה, תתקשו למצוא אדם שידבר בשבחן. של הפחמימות! כי לגבי החלבון אין שאלה: עליו מדברים כולם בהתפעלות ובהערכה, וזו הסיבה שקיבצנו כאן 5 סיבות ממש טובות לצריכה גבוהה יותר של חלבון:

1. פעילות גופנית מחייבת צריכה מוגברת של חלבון – עם עדיפות לחלבון מי גבינה (WHEY)

ידוע כי מאמץ גופני מעלה את פירוק החלבון כמו גם את תהליך הבניה, וללא צריכת חלבון עלול קצב פירוק החלבון לעלות על קצב הבניה. במצב זה העברת "המתג" לאחר האימון לתהליכי בניה מואצים - תלויה בצריכת חלבון. כמות החלבון האופטימלית תלויה בסוג האימון, עצימותו, גיל המתאמן ועוד. אבל באופן כללי ניתן לומר שכמות החלבונים שנמצאה אופטימלית בצעירים עומדת על 20-25 גרם לאחר אימוני כוח. אימונים פחות עצימים ידרשו כ-15 גרם חלבון. במבוגרים יתכן צורך מוגבר בחלבונים כדי לשמר ולבנות מסת שריר. ואם כבר חלבון? אז שיהיה הטוב ביותר - חלבוני חלב המכילים חלבון קזאין וחלבון מי גבינה נמצאו כבעלי השפעה אופטימלית על מסת שריר, שימורה ובנייתה בסיום אימוני כוח.

2. החלבון הטוב ביותר – חלבון מי גבינה או בשמו WHEY

סוגים שונים של חלבונים כמו מי גבינה (WHEY), קזאין, אלבומין, הינם בעלי כושר ספיגה שונה ואיכויות שונות מבחינת הערך התזונתי שלהם. החלבון בתצורתו המיטבית הוא חלבון מי גבינה (WHEY PROTEIN) המהווה כ-20% מכלל החלבון בחלב פרה (חלבון הקזאין מהווה את יתר 80 האחוזים). אין חילוקי דעות לגבי היתרונות הבריאותיים של חלבון מי-גבינה, אשר ספיגתו מהירה יחסית ופרופיל חומצות האמינו שלו נחשב לאיכותי ביותר. שילוב של חלבון מי גבינה בריכוז גבוה כפי שמצוי במשקה תנובה GO למשל, בשילוב חלבון קזאין הופך את תמהיל החלבונים במשקה לאופטימאלי להתאוששות לאחר מאמץ. המחקרים מראים כי בסיום אימון רצוי לצרוך כ-0.25 גרם חלבון לכל ק"ג משקל גוף. או במלים פשוטות: ספורטאית במשקל של 60 ק"ג תזדקק ל-15 גרם חלבון בסיום אימון- חלבון דוגמת מי גבינה. ספורטאי במשקל גבוה יותר למשל 90 ק"ג יידרש לכ- 25 גרם חלבון בסיום האימון. לכן, נהוג להמליץ על מנת חלבון של 15-25 גרם חלבון בסוף אימון, כתלות במשקל הגוף ועצימות האימון.

משקולות יד, כוס מיץ תפוזים ופירות מונחים מסביב לצלחת פירות חתוכים

3. חלבון מסייע לתחושת שובע

במחקרים נמצא כי ככל שאדם צורך יותר חלבון, תחושת השובע מגיעה מהר יותר ואז צריכת הקלוריות יורדת דבר המסייע להורדה במשקל. ההסבר לכך די פשוט: צריכת חלבונים מעלה את ייצור ההורמונים המעוררים תחושת שובע ומפחיתים את תחושת רעב.

4. צריכה מוגברת של חלבונים החל מהעשור הרביעי לחיים מסייעת בשמירה על מסת שריר

מתברר שהחל מהעשור הרביעי בחיים, מתחיל הגוף לפרק באופן טבעי את מסת השריר. במחקרים נמצא כי צריכת חלבונים מוגברת מאפשרת שמירה על מסת שריר, תפקוד יומיומי טוב יותר, מניעת נפילות והתאוששות טובה יותר ממחלות וניתוחים ושמירה על איכות החיים באופן כללי.

5. חלבון יכול לשמר את חילוף החומרים בתהליך ירידה במשקל

מתברר כי בתהליך של ירידה במשקל, אנשים שצורכים יותר חלבון מצליחים לשמר יותר רקמת שריר, ובכך לפגוע פחות בתהליך חילוף החומרים בסופה של הירידה. התוצאה הזו מאפשרת בהמשך צריכה גבוהה יותר של קלוריות מבלי להעלות במשקל.

רוצים לנסות את יוגורטיוגורטמשקה GO פרי? בדיוק בשביל זה יש קופון! מלאו פרטים ונשלח לכם אותו למייל


שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

תודה!
הפרטים התקבלו בהצלחה
קופון יוגורטיוגורטמשקה GO פרי אצלך במייל!


גביע יוגורט yoplait GO משקה תנובה GO גביע יוגורט עם פירות יער